Dušené krabí kari s jogurtem
Suroviny
- 120 g Jogurt bílý
- 400 g Krab
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 62.9 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 2587.3 mg
- Vitamín A 2587.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V malém množství vody rozmícháme utřený česnek a zázvor. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji osmahneme do zlatova.
-
2
Přidáme krabí maso, jogurt, ostatní koření a nasekanou petrželku.
-
3
Za stálého míchání podusíme, poté podlijeme česnekovou směsí a ochutíme solí. Dusíme do měkka, ihned podáváme.