Polévka s nudlemi a tofu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 180 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 124 mg
- Vláknina 8926.8 mg
- Vitamín A 8926.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do středně velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a jakmile začne na plotně vřít, vsypeme do ní nudle Soba. Vaříme přibližně osm minut, takzvaně "na skus". Potom z nudlí scedíme horkou vodu a opláchneme je proudem studené vody.
-
2
Tofu pokrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm, nakapeme na něj sójovou omáčku a rýžové víno. Omyjeme a oloupeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Omytou mrkev oškrábeme, škrabkou v ní podélně vytvoříme čtyři žlábky. Rozkrájíme ji na kolečka o síle přibližně 2 milimetry. Kolečka mrkve potom budou na talíři vypadat jako květy, proto tvoříme ony žlábky.
-
3
Nachystáme wok, do kterého vlijeme drůbeží vývar, v okamžiku, kdy začne vřít, do něj vsypeme nakrájenou mrkev, cibuli a tofu. Přidáme ještě oloupané krevety, trochu ztlumíme plamen a polévku vaříme další čtyři minuty. Nakonec dochutíme špetkou cukru a pepře. Horkou naléváme do talířů.