Polévka s nudlemi a tofu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Nudle Soba
  • 200 g Sýr sójový - Tofu
  • 80 g Krevety tygří - loupané
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 6 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 180 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 124 mg
  • Vláknina 8926.8 mg
  • Vitamín A 8926.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do středně velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a jakmile začne na plotně vřít, vsypeme do ní nudle Soba. Vaříme přibližně osm minut, takzvaně "na skus". Potom z nudlí scedíme horkou vodu a opláchneme je proudem studené vody.

  • 2

    Tofu pokrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm, nakapeme na něj sójovou omáčku a rýžové víno. Omyjeme a oloupeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Omytou mrkev oškrábeme, škrabkou v ní podélně vytvoříme čtyři žlábky. Rozkrájíme ji na kolečka o síle přibližně 2 milimetry. Kolečka mrkve potom budou na talíři vypadat jako květy, proto tvoříme ony žlábky.

  • 3

    Nachystáme wok, do kterého vlijeme drůbeží vývar, v okamžiku, kdy začne vřít, do něj vsypeme nakrájenou mrkev, cibuli a tofu. Přidáme ještě oloupané krevety, trochu ztlumíme plamen a polévku vaříme další čtyři minuty. Nakonec dochutíme špetkou cukru a pepře. Horkou naléváme do talířů.

Komentáře k receptu