Salát krevetový
Suroviny
- 75 g Ředkvička
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 150 g Fazolové klíčky
- 250 g Nudle vaječné
- 1 ks Mango
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 0.04 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 11 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 144.4 mg
- Draslík 440.7 mg
- Vláknina 10603 mg
- Vitamín A 10603 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy dáme nudle a zalijeme vroucí vodou. Necháme stát 10 minut, poté je necháme okapat a osušíme.
-
2
Rozehřejeme ve woku slunečnicový olej a osmahneme 5 minut nudle. Sundáme z ohně, přidáme sezamový olej, fazolové klíčky, sezamová semínka a promícháme.
-
3
V misce smícháme pokrájené jarní cibulky, mango, krevety, ředkvičky. Přidáme sherry, sójovou omáčku a promícháme.
-
4
Smícháme směs s nudlemi a přendáme do servírovací mísy. Podáváme teplé.