Garnáti na špízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 5 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 206 mg
- Draslík 202 mg
- Vláknina 1092.7 mg
- Vitamín A 1092.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Garnáty omyjeme a očistíme. Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 garnáty a špízy klademe do ploché mísy obdélníkového tvaru.
-
2
Nožem rozmačkáme jalovcové kuličky, vložíme je do misky, přidáme med, víno, balsamico, brandy, olej a bílý pepř. Vše důkladně promícháme, takto připravenou marinádou polijeme špízy s garnáty. Mísu vložíme do chladničky a necháme 60 minut marinovat.
-
3
Rozpálíme grilovací pánev a špízy grilujeme z každé strany 5 minut.
-
4
Špízy upravíme na připravené talíře, zdobíme špalíčky limetky a podáváme.