Krevety v zázvorovém vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 90 g
- Sodík 871 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 474.9 mg
- Vláknina 11195 mg
- Vitamín A 11195 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 3 litry vody, přidáme rybí omáčku, na kousky nakrájený, neoloupaný zázvor. Vaříme přibližně 10 minut. Pažitku omyjeme, očistíme a na jmeno nasekáme.
-
2
Pórek, cuketu, mrkev omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Citron překrojíme na polovinu. Houby očistíme a pokrájíme na tenké plátky. Krevety omyjeme, očistíme a osušíme.
-
3
Do velké pánve vložíme krevety, přidáme zeleninu, zalijeme zázvorovým vývarem, přivedeme k varu a na mírném ohni 10 minut povaříme. Zdobíme na jemno nasekanou pažitkou a zakápneme chilli olejem.