Fenyklový salát s račím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 17 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 228 mg
- Draslík 940.8 mg
- Vláknina 7580 mg
- Vitamín A 7580 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlízy fenyklu omyjeme, odkrojíme z nich poničené části a odstraníme zvadlé lístky. Několik lístečků necháme stranou na ozdobu. Fenykl nakrájíme na čtvrtky. Raky několikrát pečlivě omyjeme ve vodě.
-
2
Ve velkém hrnci uvedeme cca 5 l osolené vody k varu, poté do ní vhodíme raky a necháme 5 minut povařit. Poté je vyjmeme a dáme stranou. Vodu vylijeme, nalijeme novou a tu opět osolenou uvedeme k varu. Přidáme fenykl, povaříme do změknutí, poté ho přendáme do mísy, zalijeme olivovým olejem, octem a promícháme. Necháme chvíli vychladnout, pak přidáme vařené raky, citronovou šťávu, kousky lístků fenyklu na ozdobu a ihned servírujeme.