Smažená rýže po čínsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Krevety tygří - loupané
  • 65 g Kuřecí maso vařené
  • 65 g Šunka dušená
  • 100 g Hrášek
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Rýže dušená
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 2 kávová lžička Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 115.1 mg
  • Vláknina 4368.3 mg
  • Vitamín A 4368.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety podélně rozpůlíme a nakrájíme asi 1/2 cm široké kousky. Obalíme ve směsi kukuřičné mouky, soli a vody. Na 30 minut necháme odležet.

  • 2

    V rozehřátém woku rozpálíme polovinu oleje a 2-3 minuty opékáme krevety. Ty pak vyjmeme, očistíme pánev a na zbytku oleje restujeme 1-2 minuty kuřecí maso, šunku, hrášek, fazolové lusky i krevety.

  • 3

    Přimícháme rýži, jarní cibulky, sherry a sójovou omáčku. Mícháme ještě 5-7 minut, dokud není rýže prohřátá. Podáváme na předehřáté míse.

Komentáře k receptu