Smažená rýže po čínsku
Suroviny
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 65 g Kuřecí maso vařené
- 65 g Šunka dušená
- 100 g Hrášek
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 300 g Rýže dušená
- 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 3 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 115.1 mg
- Vláknina 4368.3 mg
- Vitamín A 4368.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety podélně rozpůlíme a nakrájíme asi 1/2 cm široké kousky. Obalíme ve směsi kukuřičné mouky, soli a vody. Na 30 minut necháme odležet.
-
2
V rozehřátém woku rozpálíme polovinu oleje a 2-3 minuty opékáme krevety. Ty pak vyjmeme, očistíme pánev a na zbytku oleje restujeme 1-2 minuty kuřecí maso, šunku, hrášek, fazolové lusky i krevety.
-
3
Přimícháme rýži, jarní cibulky, sherry a sójovou omáčku. Mícháme ještě 5-7 minut, dokud není rýže prohřátá. Podáváme na předehřáté míse.