Smažení garnáti – krevety
Suroviny
- 125 g Hlíva ústřičná
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Chilli paprička
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Omáčka rybí
- 0.5 ks Okurka salátová
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronová tráva
- 1 stroužek Česnek
- 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 3 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 91.9 mg
- Draslík 650.2 mg
- Vláknina 2501.5 mg
- Vitamín A 2501.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na proužky nakrájíme okurku. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájené jarní cibulky, okurku, česnek, citronovou trávu, hlívy ústřičné, chilli a zázvor a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty (krevety) a smažíme další minutu.
-
2
Solamyl, vodu, rybí a sójovou omáčku mícháme, až získáme hladkou pastu, přimícháme ji s rýžovým vínem do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Ihned podáváme.