Smažení garnáti – krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Hlíva ústřičná
  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Omáčka rybí
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Citronová tráva
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 91.9 mg
  • Draslík 650.2 mg
  • Vláknina 2501.5 mg
  • Vitamín A 2501.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na proužky nakrájíme okurku. Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájené jarní cibulky, okurku, česnek, citronovou trávu, hlívy ústřičné, chilli a zázvor a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty (krevety) a smažíme další minutu.

  • 2

    Solamyl, vodu, rybí a sójovou omáčku mícháme, až získáme hladkou pastu, přimícháme ji s rýžovým vínem do woku a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu