Hřebenatky po paštunsku
Suroviny
- 750 g Hřebenatka
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 2 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 5 g
- Sodík 408 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 61.9 mg
- Draslík 921.8 mg
- Vláknina 4864.4 mg
- Vitamín A 4864.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme koriandr, zázvor, citronovou šťávu a kůru, pepř, sůl, kmín a česnek. Vznikne pikantní marináda.
-
2
Očištěné hřebenatky dáme do misky, přidáme marinádu a promícháme. Necháme 60 minut zakryté marinovat v lednici.
-
3
Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme pokrájené chilli papričky, rajčata a smažíme 1 minutu. Přidáme hřebenatky a 8 minut smažíme, aby se propekly.
-
4
Podáváme horké.