Hřebenatky po paštunsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Hřebenatka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 921.8 mg
  • Vláknina 4864.4 mg
  • Vitamín A 4864.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce smícháme koriandr, zázvor, citronovou šťávu a kůru, pepř, sůl, kmín a česnek. Vznikne pikantní marináda.

  • 2

    Očištěné hřebenatky dáme do misky, přidáme marinádu a promícháme. Necháme 60 minut zakryté marinovat v lednici.

  • 3

    Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme pokrájené chilli papričky, rajčata a smažíme 1 minutu. Přidáme hřebenatky a 8 minut smažíme, aby se propekly.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu