Hřebenatky na jehlách
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Chilli paprička
- 16 ks Hřebenatka
- 2 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 1 polévková lžíce Limetková kůra
- 2 polévková lžíce Citronová tráva
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 5 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 52.8 mg
- Draslík 591.1 mg
- Vláknina 2425.5 mg
- Vitamín A 2425.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
8 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu.
-
2
Na každou grilovací jehlu dáme dvě očištěné hřebenatky, konec jehel obalíme hliníkovou fólií, aby nehořely.
-
3
Napichujeme střídavě hřebenatky a kousky limetky.
-
4
Olej, sůl, pepř, citronovou šťávu rozšleháme na zálivku.
-
5
Hřebenatky obalíme v pikantní pastě a dáme na rozehřátý gril. Občas potřeme pastou. Grilujeme za občasného otáčení 10 minut.
-
6
Podáváme horké.