Mušličky těstovinové s mušlemi
Suroviny
- 125 g Máslo čerstvé
- 400 g Těstoviny konzumní
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 6 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2.5 dl Víno bílé
- 2 kg Mušle slávky
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 5 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1234 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 173.3 mg
- Draslík 1194.3 mg
- Vláknina 1711.7 mg
- Vitamín A 1711.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle propereme v čisté vodě. Do velkého hrnce dáme mušle s bílým vínem a polovinou pokrájené cibule. Zakryjeme hrnec pokličkou, zatřeseme jím a podusíme 3 minuty mušle, dokud se neotevřou.
-
2
Sundáme hrnec z plamene, vyndáme mušle, vývar uschováme a dáme stranou. Mušle, které zůstaly zavřené, vyhodíme.
-
3
Máslo rozehřejeme na pánvi a osmahneme zbylou cibuli, přidáme česnek a minutu smažíme. Přilijeme zbytek vývaru a mícháme, dokud se vše nespojí. Vmícháme smetanu a petrželku, osolíme, opepříme a přivedeme k varu.
-
4
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme těstoviny a olej a 10 minut vaříme, poté je scedíme a necháme okapat. Dáme zpět do hrnce, zakryjeme pokličkou a uchováváme v teple.
-
5
Vyndáme mušle z lastur a vmícháme mušle do smetanové omáčky. Těstoviny přemístíme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou a promícháme.
-
6
Podáváme horké.