Omáčka z černých fazolí s mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 350 g Pórek
  • 50 g Bambusové výhonky
  • 175 g Špenát listový čerstvý
  • 350 g Mušle slávky
  • 160 g Fazolová černá omáčka
  • 1 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1383 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 1743.9 mg
  • Vláknina 15695 mg
  • Vitamín A 15695 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a pokrájíme pórek, do velké mísy dáme vařené mušle se zelenými okraji, posypeme kmínem a promícháme, aby se obalily. Dáme stranou na později.

  • 2

    Rostlinný olej rozpálíme ve woku, přidáme nakrájený pórek, rozetřený česnek a pokrájenou červenou papriku. Smažíme 5 minut, přidáme do woku špenát, bambusové výhonky a vařené mušle a smažíme 2 minuty.

  • 3

    Omáčkou z černých fazolí zalijme všechny suroviny ve woku a promícháme, aby se obalily. Povaříme několik vteřin za občasného míchání.

  • 4

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu