Krevety smažené s kešu oříšky
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 75 g Ořechy Kešu
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Olej sezamový
- 1 ks Pórek
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 špetka Cukr moučkový
- 1 špetka Chilli omáčka
- 2 stroužek Česnek
- 1.75 dl Vývar rybí
- 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 255 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 429.5 mg
- Vláknina 6821 mg
- Vitamín A 6821 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce smícháme solamyl, cukr a rozetřený česnek. Krevety obalíme v této směsi a osmahneme je v předehřátém woku s olejem cca 30 vteřin. Poté krevety přendáme na ubrousek a necháme okapat.
-
2
Do woku dáme růžičky brokolice, nakrájený pórek, pokrájenou papriku a smažíme 2 minuty za neustálého míchání.
-
3
Do misky dáme solamyl, rybí vývar, sezamový olej, chilli omáčku a čínské rýžové víno. Promícháme a omáčku dáme do woku s kešu oříšky. Přidáme i krevety a povaříme minutu.
-
4
Ihned podáváme.