Salát s rejnokem
Suroviny
- 200 g Avokádo
- 30 g Cibule
- 160 g Rajčata
- 125 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 100 g Čekanka
- 100 g Salát kadeřavý
- 90 g Krabí maso mražené
- 100 g Roketa
- 500 g Rejnok křídlo
- 150 ml Vývar rybí
- 20 ml Citronová šťáva
- 125 ml Smetana zakysaná 14%
- 1 ks Bobkový list
- 6 ks Pepř černý celý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 11 g
- Sodík 629 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 68.5 mg
- Draslík 941.6 mg
- Vláknina 29048.2 mg
- Vitamín A 29048.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vývarem, kouskem cibule, celým pepřem, 10 ml citronové šťávy a bobkovým listem dáme rejnoka. Přivedeme k varu, zakryjeme a 10-15 minut udržujeme těsně pod bodem varu. Po 5 minutách přidáme krevety a krabí maso. Když rejnok celý zmatní a zpevní, stáhneme hrnec z plotny.
-
2
Maso vyndáme, necháme mírně zchladnout, potom jej nakrájíme na středně velké kousky, které necháme úplně vychladnout.
-
3
Zálivka: do misky dáme smetanu a citronovou šťávu, dochutíme pepřem a solí. Zamícháme.
-
4
Talíře poklademe listy kadeřavého salátu, čekanky a rokety. Rozpůlíme, vypeckujeme a oloupeme avokádo a potřeme ho zbylou citronovou šťávou. Nakrájíme ho na podélně plátky, které ve tvaru vějíře vyrovnáme na listy salátu. Přidáme nudličky rajčat, rejnoka, krevety a krabí maso. Salát přelijeme zálivkou, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.