Pečené plněné mušle s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 799.6 mg
- Vláknina 1039 mg
- Vitamín A 1039 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme.
-
2
Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech.
-
3
Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme.
-
4
Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.