Pečené plněné mušle s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Pažitka
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 345 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 72.3 mg
  • Draslík 799.6 mg
  • Vláknina 1039 mg
  • Vitamín A 1039 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme.

  • 2

    Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech.

  • 3

    Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu