Fu yong krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Koření pěti vůní
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 100 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 365.7 mg
  • Draslík 133.8 mg
  • Vláknina 3315.5 mg
  • Vitamín A 3315.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme do něj nastrouhanou mrkev a chvilku smažíme. Mrkev shrneme k jedné straně woku a do volného prostoru vlijeme rozšlehaná vejce. Smažíme 2 minuty za opatrného míchání. Přimícháme krevety, koření pěti vůní a sójovou omáčku. Povaříme 3 minuty.

  • 2

    Hotový pokrm přendáme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou, sezamovými semínky a pokapeme sezamovým olejem.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu