Zapékané plody moře s makarony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 350 g Špagety, Makarony
  • 175 g Krevety tygří - loupané
  • 175 g Žampiony čerstvé
  • 700 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 3 dl Omáčka bešamelová
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 806 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 396 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 73.7 mg
  • Draslík 714.7 mg
  • Vláknina 10255.8 mg
  • Vitamín A 10255.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku.

  • 3

    Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem.

  • 4

    V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut.

  • 5

    Po upečení okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu