Zapékané plody moře s makarony
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 350 g Špagety, Makarony
- 175 g Krevety tygří - loupané
- 175 g Žampiony čerstvé
- 700 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 dl Omáčka bešamelová
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 806 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 38 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 73.7 mg
- Draslík 714.7 mg
- Vláknina 10255.8 mg
- Vitamín A 10255.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety dáme do hrnce s osolenou vařící vodou se lžicí oleje a vaříme 10 minut. Poté je scedíme a okapané vrátíme zpět do hrnce. K těstovinám přidáme 2 lžíce másla, zakryjeme poklicí, protřeseme a udržujeme teplé.
-
2
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, a osmahneme pokrájený fenykl asi 4 minuty. Přidáme pokrájené žampiony a 2 minuty smažíme. Přimícháme krevety a pánev odstavíme. Přidáme cayenský pepř a vmícháme bešamelovou omáčku.
-
3
Vše nalijeme do zapékací mísy a rozprostřeme. Posypeme strouhaným parmezánem a ozdobíme plátky rajčat. Rajčata zakápneme zbylým olivovým olejem a posypeme oreganem.
-
4
V předehřáté troubě na 180 stupňů zapékáme 25 minut.
-
5
Po upečení okamžitě podáváme.