Plody moře po paštunsku
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 stroužek Česnek
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 467.9 mg
- Vláknina 7097.1 mg
- Vitamín A 7097.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky dáme zázvor, rozetřený česnek, kmín, koriandr, mleté chilli koření, kardamom, rajčatový protlak, 4 lžíce vody a 2 lžíce koriandru. Vše promícháme. Přidáme krevety a necháme marinovat 120 minut.
-
2
We woku rozehřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a do zlatohněda ji osmahneme, přidáme krevety, marinádu a nakrájené chilli papričky a 5 minut smažíme, poté osolíme a smažíme dalších 5 minut.
-
3
Ihned podáváme ozdobené pokrájenou natí koriandru.