Krevety po sečuánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Krevety tygří - loupané
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 599 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 166.7 mg
  • Vláknina 2260.5 mg
  • Vitamín A 2260.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme krevety a promícháme je s našlehaným bílkem, solí a solamylem.

  • 2

    V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety cca minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat. Do pánve přidáme zázvor, pokrájené jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, rýžové víno, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu a mícháme. Poté přidáme krevety a promícháme.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu