Krevety po sečuánsku
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 0.5 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Chilli paprička
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 599 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 166.7 mg
- Vláknina 2260.5 mg
- Vitamín A 2260.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme krevety a promícháme je s našlehaným bílkem, solí a solamylem.
-
2
V pánvi wok rozehřejeme olej a osmahneme na něm krevety cca minutu. Poté je vyndáme a necháme okapat. Do pánve přidáme zázvor, pokrájené jarní cibulky, utřený česnek, nakrájené chilli papričky, sójovou omáčku, rýžové víno, rajčatový protlak, ústřicovou omáčku a vodu. Přivedeme k varu a mícháme. Poté přidáme krevety a promícháme.
-
3
Ihned podáváme.