Krevety po karibsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 8 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 412 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ananas oloupeme a rozkrojíme po délce na polovinu. Jednu půlku nakrájíme na kusy.
-
2
V nekovové misce smícháme polovinu šťávy z ananasu, kokos, ocet a cukr. Přidáme oloupané krevety, kusy ananasu a promícháme, aby se kousky dobře obalily. Marinujeme 30 minut.
-
3
Krevety s ananasem vyndáme z marinády a napichujeme střídavě na grilovací jehly. Marinádu dáme do mixéru, zbylý ananas nakrájíme, přidáme také do mixéru i se zbylou ananasovou šťávou. Vše rozmixujeme, aby vznikla hustá omáčka, tu přelijeme do pánvičky, přivedeme k varu a vaříme 5 minut.
-
4
Kebaby potřeme omáčkou a dáme na 5 minut grilovat, občas je potřeme omáčkou a poté hned podáváme.