Červený snapper nadívaný krabem
Suroviny
- 100 g Krabí maso mražené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Limetková kůra
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Snapper
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 34 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 30.6 mg
- Vláknina 507 mg
- Vitamín A 507 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby opláchneme,osušíme, osolíme, opepříme zevnitř i zvenčí a položíme na mísu. Přes ně přelijeme sherry, necháme stát.
-
2
Rozpůlíme chilli papričku, zbavíme ji semínek, nasekáme. Vložíme do misky, oloupeme a nasekáme česnek a jarní cibulku, přidáme k chilli s nastrouhanou limetkovou kůrou a šťávou a s rozebraným krabím masem. Osolíme, opepříme, promícháme.
-
3
Lžící naplníme břišní dutinu každé ryby.
-
4
Přivedeme k varu vodu ve velkém hrnci, ryby poskládáme do pařáku, vyloženého pergamenovým papírem. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme v páře 10 minut, poté ryby obrátíme a vaříme v páře dalších 10 minut. Poté je necháme okapat a položíme na talíře.