Ravioli s krabím masem a citrónovou šťávou
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 175 g Krabí maso mražené
- 175 g Mascarpone
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Chilli paprička
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Chilli koření mleté
- 1 l Voda pitná
- 20 cl Šťáva citrónová
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 715 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 43 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 211 mg
- Draslík 87.3 mg
- Vláknina 446.2 mg
- Vitamín A 446.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme nádivku. Mascarpone vložíme do misky a smícháme s krabím masem, pokrájenou petrželí, nastrouhanou citrónovou kůrou a mletou chilli papričkou. Dochutíme solí a pepřem. Vše smícháme.
-
2
Vyválíme 50 cm dlouhý plát těsta.
-
3
Pomocí hranaté formičky se zvlněným okrajem vyřízneme z každého kusu těsta 8 čtverečků. Do středu poloviny všech čtverečků vložíme nádivku. Okraje těsta kolem nádivky potřeme trochou vody, zakryjeme prázdným čtverečkem těsta a okraje k sobě přimáčkneme.
-
4
Ravioli umístíme na pomoučenou utěrku, lehce posypeme moukou a necháme oschnout. Postup opakujeme.
-
5
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím necháme zpěnit máslo, přilijeme citrónovou šťávu a zvolna ohřejeme.
-
6
Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým citrónovým máslem a můžeme servírovat.