Treska s mořskou řasou a krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Řasa Wakame
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Likér anýzový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180.6 mg
  • Draslík 71.1 mg
  • Vláknina 539.8 mg
  • Vitamín A 539.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 91.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Rybu pokapeme olejem, ochutíme solí a pepřem a na nepřilnavé pánvi nasucho, zprudka opečeme z obou stran cca 1minutu.

  • 3

    Poté vložíme rybu do zapékací mísy, přidáme bílé víno, anýzovku, smetanu, máslo, řasy wakame a oloupané krevety a v troubě asi 10min zapečeme.

  • 4

    Po vyjmutí necháme cca 2minuty odpočívat a podáváme.

Komentáře k receptu