Humří a kuřecí maso s těstovinami
Suroviny
- 90 g Sýr Parmezán
- 115 g Humr
- 450 g Těstoviny penne
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Fíky čerstvé
- 6 ks Kuřecí prsa
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Víno Marsala
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 23 g
- Sodík 704 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 205.3 mg
- Draslík 1088.6 mg
- Vláknina 6384.2 mg
- Vitamín A 6384.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
6 kusů fólie pomažeme máslem, abychom do nich zabalili kuřecí prsíčka. Vymažeme i pečící plech.
-
2
Do mísy dáme nasekané humří maso, pokrájené šalotky, fíky, marsalu, strouhanku, vejce, sůl, pepř a vše promícháme.
-
3
Ve všech kuřecích prsíčkách nařízneme kapsu a naplníme ji směsí. Každou porci zabalíme do fólie a dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
-
4
Do velkého hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Když se vaří, přidáme 1 lžíci oleje a vložíme těstoviny a 10 minut vaříme. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Postříkáme zbylým olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme stranou a udržujeme teplé.
-
5
Rozbalíme fólii a vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme je na tenké plátky, obložíme těstovinami a podáváme.