Wontony s dary moře a koriandrovým dresinkem
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Krabí maso mražené
- 0.5 kávová lžička Zázvor celý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Kaštany vodní
- 1 ks Chilli paprička zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 20 plátek Těsto Wonton
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- 2 polévková lžíce Paprika červená
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Zázvor kandovaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 122.2 mg
- Draslík 73 mg
- Vláknina 971.3 mg
- Vitamín A 971.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety zbavíme vnitřností, pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme očištěné krabí maso, kaštany nakrájené na kostičky, nadrobno nasekanou jarní cibulku, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku bez semínek a bílek. Ochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.
-
2
Na pracovní plochu položíme vždy 1 wontonovou placku. Kousek od středu dáme 1 lžičku nádivky a mašlovačkou potřeme okraje vaječným žloutkem. Spodní okraj přehneme tak, aby zakryl nádivku, přimáčkneme a vytvarujeme trojúhelníkovou taštičku. Knedlíčky naskládáme na velký plech vyložený voskovým papírem, aby se neslepily.
-
3
Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a knedlíčky vaříme postupně 2-3 minuty. Měly by plavat na hladině. Vyjmeme děrovanou naběračkou jakmile těsto zprůsvitní. Krátce osušíme, rozložíme na tác a uchováme teplé.
-
4
Na dresink nakrájíme kandovaný zázvor, posekáme koriandr a papriku pokrájíme na kostičky. Všechy přísady na dresink poté rozšleháme v misce.
-
5
Knedlíčky rozdělíme na talíře, pokapeme dresinkem, dozdobíme koriandrovými lístky a podáváme.