Bucatini s mušlemi a krevetami
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 10 g Citronová kůra
- 150 g Cibulka jarní
- 30 g Koriandr čerstvý
- 250 g Hřebenatka
- 500 g Těstoviny Bucatini
- 30 ml Olej olivový
- 60 ml Citronová šťáva
- 1 ks Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Omáčka chilly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 695 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 14 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 151.9 mg
- Draslík 379.3 mg
- Vláknina 3095 mg
- Vitamín A 3095 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Na oleji smažíme za stálého míchání při střední teplotě nakrájené jarní cibulky, nasekanou chilli papričku a krevety. Přidáme přepůlené hřebenatky a zprudka je smažíme 1-2 minuty. Směs odstavíme, vmícháme koriandr, citronovou šťávu, chilli omáčku a rybí omáčku.
-
3
Těstoviny pokapeme sezamovým olejem, potom přidáme směs s krevetami a lehce promícháme. Zdobíme hoblinkami citronové kůry.