Bamigoreng
Suroviny
- 250 g Vepřová kýta
- 200 g Garnát obecný
- 350 g Zelí čínské
- 250 g Nudle vaječné
- 2 kávová lžička Cukr třtinový
- 1.5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Omáčka Ketjap
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 19 g
- Sodík 423 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 197.4 mg
- Draslík 756.8 mg
- Vláknina 8064.5 mg
- Vitamín A 8064.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vaříme v osolené vodě cca 3-4 minuty, poté zprudka zchladíme, necháme okapat.
-
2
Zelí očistíme, omyjeme, listy nakrájíme na široké pruhy a košťály na tenké nudličky. Papriku očistíme a společně s masem posekáme také na nudličky. Oloupeme cibuli, zázvor a česnek, najemno nasekáme.
-
3
Ve velké pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nudle. Vyjmeme a odložíme stranou. V pánvi zprudka cca 2 minuty osmahneme maso a zelené košťály. Přidáme cibuli, česnek, zázvor, zelí a papriku, společně restujeme další 2 minuty. Ochutíme lžičkou pasty sambal. Vmícháme garnáty, sójovou omáčku, cukr a nudle, vše prohříváme za stálého míchání 3 minuty. Dochutíme solí a ketjap manis.
-
4
Rozdělíme na talíře, přidáme zbytek pasty sambal a podáváme.