Rolky plněné garnáty
Suroviny
- 125 g Garnát obecný
- 60 g Bambusové výhonky
- 90 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Listové těsto
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Omáčka švestková
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 88 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 578.6 mg
- Vláknina 3107.5 mg
- Vitamín A 3107.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozehřejeme ve woku olej a přidáme nakrájenou okurku, mrkev a bambusové výhonky. Smažíme 3 minuty, přidáme garnáty a rýži a 2 minuty smažíme. Osolíme a opepříme.
-
2
Smícháme sójovou omáčku, vodu s cukrem a škrobovou moučkou, přidáme do pánve a minutu vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Poté necháme vychladnout.
-
3
Přemístíme lžící náplň na plátky těsta. Okraje navlhčíme a svineme plátky tak, aby byla náplň zakryta.
-
4
V rozehřáté pánvi s olejem smažíme rolky, aby byly zlatavé a křupavé. Necháme je okapat a podáváme teplé např. se švestkovou omáčkou.