Těstoviny s humrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 560 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 17 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 169.2 mg
- Draslík 440.5 mg
- Vláknina 89.8 mg
- Vitamín A 89.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 294 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí.
-
2
Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou.
-
3
Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru.