Těstoviny s humrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Těstoviny konzumní
  • 600 g Humr
  • 90 ml Víno šumivé (sekt)
  • 60 ml Vývar rybí
  • 10 ml Kaviár
  • 60 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Estragon
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 723 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 169.2 mg
  • Draslík 440.5 mg
  • Vláknina 89.8 mg
  • Vitamín A 89.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 294 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Humří maso nakrájíme na menší kousky, vložíme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. V hluboké pánvi zahřejeme máslo, přidáme maso z humra a estragon. Za stálého míchání smažíme pár vteřin. Poté přilijeme smetanu a znovu za stálého míchání několik vteřin povaříme. Přilijeme víno a vývar. Dle chuti osolíme a opepříme. Povaříme na mírném ohni 2 minuty, poté odstavíme a přikryjeme poklicí.

  • 2

    Dle návodu na obalu připravíme těstoviny. Hotové těstoviny slijeme. Trochu vody, ve které se vařily, dáme stranou.

  • 3

    Pánev s omáčkou vrátíme na plotnu, přidáme těstoviny a při mírné teplotě mícháme tak dlouho, až se s omáčkou dobře spojí a prohřejí. Podle potřeby přilijeme trochu vody, ve které se vařily těstoviny. Ihned podáváme a na závěr můžeme ozdobit trochou kaviáru.

Komentáře k receptu