Těstoviny s krevetami a vodkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 19 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 230 mg
- Draslík 105.9 mg
- Vláknina 1454.8 mg
- Vitamín A 1454.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 51.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.
-
2
Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.
-
3
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.
-
4
Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.