Těstoviny s krevetami a vodkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny konzumní
  • 800 g Krevety tygří - loupané
  • 30 ml Olej olivový
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 30 ml Vodka
  • 25 ml Rajčatová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 105.9 mg
  • Vláknina 1454.8 mg
  • Vitamín A 1454.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme olej, vložíme najemno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Za častého míchání vaříme při mírné teplotě 5 minut, až je zelenina měkká.

  • 2

    Přimícháme rajčatovou pastu. Mícháme a vaříme 2 minuty, poté přilijeme smetanu a za stálého míchání uvedeme do varu. Dle chutí osolíme a opepříme. Omáčku necháme vřít, dokud nezačne houstnout. Poté odstavíme z plotny.

  • 3

    Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Když jsou těstoviny téměř uvařené, vložíme do omáčky oloupané krevety nakrájené na kousky a nalijeme vodku. Vrátíme na plotnu, mícháme a ohříváme 3 minuty až krevety získají růžovou barvu.

  • 4

    Hotové těstoviny přelijeme omáčkou, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu