Slávky dušené v bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 197 g
- Sodík 1866 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 187 mg
- Draslík 2203 mg
- Vláknina 6866.3 mg
- Vitamín A 6866.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 37.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle důkladně vydrhneme kartáčkem pod studenou vodou. Odstraníme případné vousy a otevřené mušle nepoužijeme.
-
2
Oloupeme cibuli a nahrubo nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kuličky jalovce zlehka romačkáme.
-
3
Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, mrkev, celer a jalovec. Zalijeme vínem a 1/4l vody. Přidáme bobkový list, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, vložíme mušle a zakryté dusíme na středním ohni cca 10min, dokud se mušle neotevřou. Hrncem občas zatřeseme. Ty, které se neotevřou, vyhodíme.
-
4
Mušle i s vývarem rozdělíme do misek a podáváme.