Slávky dušené v bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Jalovec
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Víno bílé
  • 2.5 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 197 g
  • Sodík 1866 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 187 mg
  • Draslík 2203 mg
  • Vláknina 6866.3 mg
  • Vitamín A 6866.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle důkladně vydrhneme kartáčkem pod studenou vodou. Odstraníme případné vousy a otevřené mušle nepoužijeme.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nahrubo nasekáme. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na malé kousky. Kuličky jalovce zlehka romačkáme.

  • 3

    Ve velkém hrnci rozpálíme máslo a orestujeme na něm cibuli, mrkev, celer a jalovec. Zalijeme vínem a 1/4l vody. Přidáme bobkový list, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, vložíme mušle a zakryté dusíme na středním ohni cca 10min, dokud se mušle neotevřou. Hrncem občas zatřeseme. Ty, které se neotevřou, vyhodíme.

  • 4

    Mušle i s vývarem rozdělíme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu