Garnáti na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1720 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 436 mg
- Draslík 578.7 mg
- Vláknina 5388.5 mg
- Vitamín A 5388.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme s citronovou šťávou, posekanou cibulku, drcený česnek a osolíme a opepříme.
-
2
Petržel opereme, osušíme, jemně posekáme a přimícháme. Garnáty naložíme do marinády. Všechno necháme přibližně 20 minut proležet.
-
3
Olej rozpálíme, bylinkové máslo a garnáty s marinádou v něm opečeme.
-
4
Garnáty vyjmeme asi po 5 minutách, naskládáme do plochého pekáče, obložíme plátky citronu a všechno přibližně 5 minut grilujeme.