Garnáti na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Petržel - nať
  • 800 g Garnát obecný
  • 100 g Cibulka jarní
  • 1 ks Citrony
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1720 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 436 mg
  • Draslík 578.7 mg
  • Vláknina 5388.5 mg
  • Vitamín A 5388.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme s citronovou šťávou, posekanou cibulku, drcený česnek a osolíme a opepříme.

  • 2

    Petržel opereme, osušíme, jemně posekáme a přimícháme. Garnáty naložíme do marinády. Všechno necháme přibližně 20 minut proležet.

  • 3

    Olej rozpálíme, bylinkové máslo a garnáty s marinádou v něm opečeme.

  • 4

    Garnáty vyjmeme asi po 5 minutách, naskládáme do plochého pekáče, obložíme plátky citronu a všechno přibližně 5 minut grilujeme.

Komentáře k receptu