Pepřové krevety se solí
Suroviny
- 450 g Krevety tygří - loupané
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 2 kávová lžička Pepř sečuánský
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 0.4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 105 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 3 g
- Sodík 475 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 118.1 mg
- Draslík 66.7 mg
- Vláknina 1097 mg
- Vitamín A 1097 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři rozetřeme černý a sečuánský pepř a sůl. Přidáme cukr a schováme na později.
-
2
Tygří krevety opláchneme pod studenou vodou a utřeme je do sucha.
-
3
Ve velké předehřáté pánvi rozehřejeme olej, přidáme krevety, zázvor, nasekanou chilli papričku, česnek a 5 minut smažíme, dokud nejsou krevety propečené. Přidáme do pánve směs z hmoždíře a smažíme minutu za neustálého míchání.
-
4
Krevetami naplníme teplé servírovací misky a ozdobíme každou jarní cibulkou.
-
5
Podáváme horké.