Těstovinové mušličky s rakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Petržel - nať
  • 350 g Chřest sterilovaný
  • 10 g Bazalka
  • 100 g Cibulka jarní
  • 500 g Rak říční
  • 250 g Mušle velké bezvaječné
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1390 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 163.2 mg
  • Draslík 728.9 mg
  • Vláknina 5885 mg
  • Vitamín A 5885 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.8 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme podle návodu. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Česnek nasekáme.

  • 2

    Raky uvaříme v osolené vodě a maso vyndáme.

  • 3

    Rozehřejeme olej a lehce podusíme cibulku s česnekem. Potom přidáme račí maso. Přidáme okapaný chřest.

  • 4

    Bylinky opereme, osušíme, jemně nakrájíme. Smícháme s parmezánem. Všechno osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 5

    Těstovinové mušle scedíme a naplníme račí hmotou. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a mušle do ní naskládáme. Zalijeme zeleninovým vývarem. Na závěr posypeme bylinkami. Zapékáme na středním roštu přibližně 15 minut.

Komentáře k receptu