Těstovinové mušličky s rakem
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 100 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 10 g Petržel - nať
- 350 g Chřest sterilovaný
- 10 g Bazalka
- 100 g Cibulka jarní
- 500 g Rak říční
- 250 g Mušle velké bezvaječné
- 150 ml Vývar zeleninový
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1390 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 163.2 mg
- Draslík 728.9 mg
- Vláknina 5885 mg
- Vitamín A 5885 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.8 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme podle návodu. Jarní cibulky nakrájíme na kroužky. Česnek nasekáme.
-
2
Raky uvaříme v osolené vodě a maso vyndáme.
-
3
Rozehřejeme olej a lehce podusíme cibulku s česnekem. Potom přidáme račí maso. Přidáme okapaný chřest.
-
4
Bylinky opereme, osušíme, jemně nakrájíme. Smícháme s parmezánem. Všechno osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
5
Těstovinové mušle scedíme a naplníme račí hmotou. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem a mušle do ní naskládáme. Zalijeme zeleninovým vývarem. Na závěr posypeme bylinkami. Zapékáme na středním roštu přibližně 15 minut.