Garnáti s aioli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 12 g Česnek
  • 200 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 12 ks Garnát obecný
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1921 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 208 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 394.9 mg
  • Draslík 300.3 mg
  • Vláknina 10822 mg
  • Vitamín A 10822 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.

  • 2

    Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.

  • 3

    Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.

  • 4

    Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.

  • 5

    Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.

  • 6

    Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.

Komentáře k receptu