Garnáti s aioli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1921 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 208 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 394.9 mg
- Draslík 300.3 mg
- Vláknina 10822 mg
- Vitamín A 10822 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Aioli: V misce utřeme 2 stroužky česneku se špetkou soli, až vznikne pasta. Přidáme žloutek, hořčici a zašleháme.
-
2
Po kapkách přidáváme 150 ml olivového oleje a stále šleháme, dokud není směs tuhá a olej vstřebaný.
-
3
Potom zašleháme citronovou šťávu, sůl, pepř.
-
4
Garnáti: Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme velké garnáty s krunýři a cca 5 minut je natřásáme, až se krunýř zbarví do růžova.
-
5
Vyndáme je z pánve a necháme odsát olej na ubrousku.
-
6
Podáváme na horkých talířích s majonézou aioli, posypané sekanou petrželovou natí a zdobené plátky citronu.