Humr po americku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Humr
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Šalotka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Whisky
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar rybí
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Koňak Armaňak
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1461 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 375.2 mg
  • Draslík 1408.8 mg
  • Vláknina 1634.3 mg
  • Vitamín A 1634.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z klepet a ocasu pokrájíme na menší kousky a necháme restovat 5 minut.

  • 2

    Poté vyjmeme z pánve a na ni vložíme pokrájená rajčata, šalotku, sůl a pepř a necháme 5 minut ohřívat.

  • 3

    Poté přilijeme whisky, víno, vývar a humří maso.

  • 4

    Vše necháme podusit 25 minut.

  • 5

    Z hrudi humra vydlabeme maso, to smícháme s moukou, smetanou, máslem a koňakem.

  • 6

    Vařící se omáčku propasírujeme a přilijeme k masu s moukou.

  • 7

    Dále nevaříme, osolíme a opepříme dle chuti a podáváme.

Komentáře k receptu