Penne s krevetami a pernodem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 350 g Těstoviny penne
  • 250 ml Vývar rybí
  • 40 ml Pernod
  • 200 ml Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 512 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 59.1 mg
  • Draslík 76.8 mg
  • Vláknina 5240.8 mg
  • Vitamín A 5240.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu a rybí vývar vložíme do hluboké pánve a uvedeme do varu. Za stálého míchání vaříme při mírné teplotě 15 minut, až se tekutina vyvaří na polovinu. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 2

    Do smetanové omáčky přidáme pernod a krevety, podle potřeby osolíme a opepříme. Krevety mírně prohřejeme. Těstoviny přelijeme omáčkou, přidáme kopr a důkladně promícháme. Podáváme posypané trochou nakrájeného kopru.

Komentáře k receptu