Růžové a zelené farfalle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 225 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Těstoviny Farfalle
  • 60 ml Víno bílé
  • 75 ml Smetana na vaření
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 285.4 mg
  • Vláknina 7075.8 mg
  • Vitamín A 7075.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme pokrájené na tenká kolečka jarní cibulky a smažíme za častého míchání 5 minut. Přidáme cukety, sůl, pepř, za stálého míchání smažíme 5 minut. Přelijeme vínem, necháme vzkypět. Poté přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut při mírné teplotě.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a mezitím přilijeme k zelenině smetanu a vaříme dalších 10 minut, aby se omáčka mírně vyvařila.

  • 3

    Poté přidáme do omáčky krevety, dle potřeby dochutíme. Na hotové těstoviny nalijeme omáčku a posypeme petrželkou. Promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu