Růžové a zelené farfalle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 14 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 285.4 mg
- Vláknina 7075.8 mg
- Vitamín A 7075.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hluboké pánvi zahřejeme máslo, vložíme pokrájené na tenká kolečka jarní cibulky a smažíme za častého míchání 5 minut. Přidáme cukety, sůl, pepř, za stálého míchání smažíme 5 minut. Přelijeme vínem, necháme vzkypět. Poté přikryjeme pokličkou a vaříme 10 minut při mírné teplotě.
-
2
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu a mezitím přilijeme k zelenině smetanu a vaříme dalších 10 minut, aby se omáčka mírně vyvařila.
-
3
Poté přidáme do omáčky krevety, dle potřeby dochutíme. Na hotové těstoviny nalijeme omáčku a posypeme petrželkou. Promícháme a ihned podáváme.