Garnátové gumbo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 g Rajčata
  • 175 g Klobása - Čabajka
  • 250 g Okra - Ibišek jedlý
  • 250 g Garnát obecný
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 160 g Rýže loupaná
  • 18 g Česnek
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 0.25 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1.25 l Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1504 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 1234.8 mg
  • Vláknina 14289.9 mg
  • Vitamín A 14289.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.1 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, na kostičky nakrájenou papriku, 1 stonek nakrájeného řapíkatého celeru, 3 utřené stroužky česneku, nasekanou petrželovou nať a cca 8 minut opékáme do změknutí.

  • 2

    Přidáme mouku a ještě cca 1 minutu mícháme.

  • 3

    Přidáme mletou papriku, mletý kmín, oregano a mícháme cca 1 minutu. Přidáme na kostičky nakrájená, oloupaná a semen zbavená rajčata, na kostičky nakrájenou čabajku a vývar. Vaříme cca 30 minut, mícháme, až polévka mírně zhoustne.

  • 4

    Přidáme na kolečka nakrájené tobolky ibišku jedlého a cca 6 minut ho vaříme. Přidáme vařené, očištěné a oloupané garnáty a prohřejeme je. Přidáme kajenský pepř, sůl, pepř.

  • 5

    Podáváme s kopečkem vařené rýže, zdobíme velkými uvařenými garnáty a mladou cibulkou.

Komentáře k receptu