Sépiovo-garnátové špízy

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sépie
  • 80 ml Omáčka sójová
  • 80 ml Víno bílé
  • 1 ks Zázvor celý
  • 8 ks Garnát obecný
  • 1 hrst Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 269.7 mg
  • Vláknina 530.5 mg
  • Vitamín A 530.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové garnáty vyloupeme z krunýřů, na hřbetě je rozřízneme, odstraníme černé vnitřnosti. Důkladně je omyjeme a osušíme. Sépii opláchneme, stáhneme kůži a nakrájíme na cca 16 kousků. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Poté na špejle napichujeme vždy 2 kousky sépie a cibulky a 1 garnáta. Špízy poprášíme moukou.

  • 2

    Oloupeme zázvor, nastrouháme najemno a smícháme se sójovou omáčkou a bílým vínem. Přivedeme k varu.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě v něm pečeme špízy ze všech stran. Zalijeme zázvorovou tekutinou a cca 2-3 minuty podusíme. Ihned teplé podáváme.

Komentáře k receptu