Sépiovo-garnátové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 147 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 7 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 269.7 mg
- Vláknina 530.5 mg
- Vitamín A 530.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové garnáty vyloupeme z krunýřů, na hřbetě je rozřízneme, odstraníme černé vnitřnosti. Důkladně je omyjeme a osušíme. Sépii opláchneme, stáhneme kůži a nakrájíme na cca 16 kousků. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Poté na špejle napichujeme vždy 2 kousky sépie a cibulky a 1 garnáta. Špízy poprášíme moukou.
-
2
Oloupeme zázvor, nastrouháme najemno a smícháme se sójovou omáčkou a bílým vínem. Přivedeme k varu.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě v něm pečeme špízy ze všech stran. Zalijeme zázvorovou tekutinou a cca 2-3 minuty podusíme. Ihned teplé podáváme.