Polévka z mušlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1919 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 866.3 mg
- Vláknina 3048.3 mg
- Vitamín A 3048.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné celé mušle dáme do velkého kastrolu, zalijeme rybím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme cca 7 minut, až se škeble otevřou. Neotevřené mušle odstraníme. Stranou si dáme 12 mušlí a udržujeme je teplé. Vyjmeme z nich vnitřky, schránky vyhodíme. Zbylý vývar přecedíme.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, nesmí měnit barvu. Přidáme na kostky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mouku a smažíme ještě cca 2 minuty.
-
3
Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mléko, přecezený vývar z mušlí, bobkový list a přivedeme k varu. Stáhneme teplotu a ještě 15 minut pomalu vaříme.
-
4
Přidáme vnitřky mušlí, sůl, pepř a ještě cca 5 minut prohříváme. Vyndáme bobkový list.
-
5
Podáváme horké, ozdobené mušlemi, které jsme si odložili.