Česnekové garnáty s petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 13 g
- Sodík 827 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 257.5 mg
- Draslík 289.5 mg
- Vláknina 2696.5 mg
- Vitamín A 2696.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Garnáty i s krunýři opláchneme, osušíme a rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme, osušíme a lístky nadrobno nasekáme.
-
2
Česnek promícháme s petrželkou a olivovým olejem a rozdělíme na garnáty. Pečeme na střední liště trouby cca 5 min. Hotové osolíme, dozdobíme kolečky citronu a podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít např. bílý chléb.