Krevetová polévka s vepřovým masem na sladkokyselo
Suroviny
- 85 g Kapusta hlávková
- 230 g Rajčata
- 350 g Vepřové maso libové
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Fazolové lusky zelené
- 280 g Brambory sladké (Batáty)
- 1 ks Mango
- 1 ks Karambola
- 2 ks Limetka
- 1 ks Guave
- 6.25 šálek Vývar drůbeží
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 2 polévková lžíce Datlová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1412 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 646.4 mg
- Vláknina 10859.5 mg
- Vitamín A 10859.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75 mg
- Vitamín E 29.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2215.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z krevet odstraníme vnitřnosti a odložíme si je stranou. Ze dvou limetek vymačkáme šťávu a v hrnci smícháme s datlovou šťávou. Přidáme maso nakrájené na kostičky, oloupané a napůl rozkrojené guave bez semínek a nakrájené mango. Zalijeme vývarem, vmícháme rybí nebo sójovu omáčku, přivedeme k varu a cca 30 min. povaříme.
-
2
Mezitím oloupeme a nakrájíme na kostičky sladké brambory, rajčátka rozčtvrtíme, fazolové lusky přepůlíme, karambolu nakrájíme na silnější plátky a kapustu nakrouháme. Ovoce a zeleninu přidáme do hrnce společně s krevetami a ještě 10-15 min. povaříme. Polévku ochutíme solí a pepřem, rozdělíme do misek a podáváme dozdobenou dílky limety.