Ústřice s pikantní omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 860 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 31 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 233.9 mg
- Draslík 690.9 mg
- Vláknina 164.8 mg
- Vitamín A 164.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce.
-
2
Přilijeme víno a uvedeme k varu.
-
3
Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých lastur.
-
4
Polovinu vývaru smícháme se smetanou a necháme 1 minutu vařit.
-
5
Přimícháme máslo, sůl, pepř a posekanou pažitku.
-
6
Hotovou omáčkou polijeme ústřice a ihned servírujeme.