Ústřice s pikantní omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pažitka
  • 30 ml Zakysaná smetana
  • 16 ks Ústřice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Víno sauternské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 233.9 mg
  • Draslík 690.9 mg
  • Vláknina 164.8 mg
  • Vitamín A 164.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ústřice otevřeme, maso vyjmeme a dáme do hrnce.

  • 2

    Přilijeme víno a uvedeme k varu.

  • 3

    Vaříme 45 vteřin, poté maso vyjmeme a dáme zpět do vymytých lastur.

  • 4

    Polovinu vývaru smícháme se smetanou a necháme 1 minutu vařit.

  • 5

    Přimícháme máslo, sůl, pepř a posekanou pažitku.

  • 6

    Hotovou omáčkou polijeme ústřice a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu