Omáčka z ježovek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 12 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 291.3 mg
- Draslík 33.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpuštěné máslo smícháme se žloutky, 40 ml vody a vínem. Vše ohříváme ve vodní lázni až do zhoustnutí, poté přidáme maso z ježovek. Osolíme, opepříme a ihned odstavíme z plotny.
-
2
Tato omáčka je vhodná k rybám vařeným ve víně.