Hřebenatky s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 47 g
- Sodík 199 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 26.4 mg
- Draslík 474.4 mg
- Vláknina 6497 mg
- Vitamín A 6497 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.
-
2
Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.
-
3
Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.
-
4
Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.