Škeble s pórkovým fondue
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 44 g
- Sodík 212 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 300.9 mg
- Vláknina 2829.5 mg
- Vitamín A 2829.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.
-
2
Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.
-
3
Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.
-
4
Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.
-
5
Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.