Škeble s pórkovým fondue

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Máslo čerstvé
  • 300 g Pórek
  • 4 g Pažitka
  • 200 g Hřebenatka
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 300.9 mg
  • Vláknina 2829.5 mg
  • Vitamín A 2829.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z pórků odkrojíme pouze zelené části listů. Velice důkladně je omyjeme a necháme okapat.Poté nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Máslo necháme rozehřát na pánvi, přidáme pokrájený pórek, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 5 minut, občas zamícháme.

  • 3

    Poté přilijeme smetanu a dusíme dalších 21 minut.Osolíme a opepříme dle chuti. Odstavíme z plotny.

  • 4

    Škeble dobře omyjeme a necháme 6 minut osmahnout na zbytku rozpáleného másla, osolíme a opepříme. Posypeme sekanou pažitkou.

  • 5

    Ihned podáváme s oblohou z pórkového fondue.

Komentáře k receptu