Smažení garnáti po asijsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 8 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 234.3 mg
- Draslík 519.1 mg
- Vláknina 2250 mg
- Vitamín A 2250 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.
-
2
Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.
-
3
V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.
-
4
Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.