Smažení garnáti po asijsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Garnát obecný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Šalotka
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Ořechový olej
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 234.3 mg
  • Draslík 519.1 mg
  • Vláknina 2250 mg
  • Vitamín A 2250 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.

  • 2

    Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.

  • 4

    Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.

Komentáře k receptu