Krevetové potěšení
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 3 g
- Sodík 437 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 154.6 mg
- Vláknina 4812 mg
- Vitamín A 4812 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vytvoříme si směs z krevet a to tak, že vyloupané krevety rozmělníme, smícháme s 1 bílkem a lžící škrobu, cukrem a solí a nakonec jemně nasekaným koriandrem.
-
2
Toustový chléb nakrájíme na čtverce, které potřeme směsí bílku a škrobu.
-
3
Ve woku prudce rozehřejeme olej a osmažíme v něm tousty. Když smažíme druhou stranu, umístíme krevetovou směs na vrch toustu a ještě jednou krátce osmažíme i se směsí.