Pikantní smažené mušle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mušle svatojakubské
  • 125 g Mouka polohrubá
  • 120 ml Chilli omáčka
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.333333 kávová lžička Tabasco
  • 2 ks Chilli paprička sušená
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 768 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 39.1 mg
  • Draslík 1094.3 mg
  • Vláknina 17590.3 mg
  • Vitamín A 17590.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso z mušlí osušíme. Omyjeme chilli papričky, po délce rozpůlíme a zbavíme je semen. Nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli také nadrobno nasekáme.

  • 2

    Do směsi z mléka, mouky a pár kapek tabasca přidáme cibuli, chilli papričky, sůl, pepř a mleté chilli.

  • 3

    Opranou a osušenou petržel nasekáme nadrobno a přidáme do vzniklého těstíčka. Rozpálíme olej ve fritovacím hrnci.

  • 4

    Maso obalíme v těstíčku a osmažíme dozlatova.

  • 5

    Podáváme s chilli omáčkou.

Komentáře k receptu